Wie zijn wij


Wij zijn Jeannette en Vincent en wonen in een klein dorpje in Brabant. We vinden het leuk om de wereld te ontdekken. Die wereld kan heel dicht bij huis zijn maar ook regelmatig aan de andere kant van de wereld. We zijn geïnspireerd door de outdoor activiteiten van de vader van Jeannette.
Hij wandelde begin jaren ’90 met volle bepakking in de Franse Alpen. Wij lopen een paar jaar later voor het eerst met een rugzak in de buurt van het meer van Annecy in Frankrijk. We gaan met een oude rugzak, 1 slaapzak en 1 matje voor 2 personen de berg op. Boven op de berg begint het te regen en te bliksemen. We schuilen onder een afdakje van een oud herdershutje. We koken een potje instant hutspot waarvan meer dan de helft op de broek van Vincent valt, maar ook weer terug op het bord kan. Het houdt maar niet op met regenen. De bliksem wordt binnen 2 seconden gevolgd door een harde knal van de donder. Wat nu? Waar kunnen we naar toe? We zien een gat in de muur en kruipen naar binnen. In het hutje staat een tafel en een verhoging om op te slapen. Een oud matras is net voldoende omdat we maar één matje bij ons hebben.  Geen ideaal begin maar toch zijn we meteen verslaafd en smaakt deze ervaring naar meer. 

Later lopen we een stuk van een GR route in de Franse Alpen. Vervolgens wandelen we, in delen, de GR 5 (Hoek van Holland naar Nice). We ontdekken te voet Nederland, Frankrijk en de St. Paul trail in Turkije. We beginnen in 1998 met een website; wandeldonk.nl. Backpackvakanties o.a. in Nepal met het Annapurna circuit en naar Thailand. Fietsen wordt de opvolger. Het reizen gaat in een iets sneller tempo en doordat er meer spullen in de fietstassen passen geeft het ook wat meer luxe. Onze eerste grote fietsreis gaat vanuit huis naar Rome. Later fietsen we naar Barcelona. De fiets gaat ook mee in het vliegtuig. Eerst naar Vietnam, later naar Costa Rica, India en nog veel meer. De fietsvakanties worden langer. Drie maanden Nieuw Zeeland in 2015 en Patagonië in 2017. In 2019 fietsen we van Rome naar Athene.

Jeannette
“Als je veel fietst ben je weinig thuis”. Een uitspraak die zeker bij mij past. Ik werk al 35 jaar met veel plezier bij Waterschap De Dommel. Naast mijn werk vind ik het in mijn vrije tijd leuk om te fietsen op mountainbike, race- of spinningfiets. Ik tennis, padel en zing in een koor. Ook doe voor een aantal verenigingen vrijwilligerswerk. Toch vind ik vakantie, en dan vooral het onderweg zijn, het allerleukste wat er is. Ik hou ervan om steeds weer verder te reizen, nieuwe plekken ontdekken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Andere landschappen en andere culturen. De fiets is daarbij het perfecte vervoermiddel. Tijdens een fietsvakantie is afzien mijn hobby. Een route kan me niet zwaar en lang genoeg zijn, ik ga graag alle uitdagingen aan die op mijn pad komen. Daarnaast is het erg leuk om low budget te reizen. Niet omdat het moet maar omdat het vooral leuk is om met zo weinig mogelijk voorzieningen te reizen. 

Vincent
Ik ben opgegroeid op een boerderij. In mijn jeugdjaren gingen wij nooit op vakantie. Het enige uitje was op de trouwdag van mijn ouders. Dan gingen we die dag naar Ouwehand Dierenpark in Rhenen. Nadien mochten we een cadeautje uitzoeken bij de plaatselijke speelgoed winkel. Vakantie zat er vanaf de jeugd niet in. Nadat ik Jeannette leerde kennen zijn we steeds meer op zoek gegaan. Eerst wandelen met de rugzak. Later luxe fietsen. Luxe omdat je dan veel meer mee kunt nemen. Ik heb het echt moeten leren. Het wandelen met een veel te zware rugzak vond ik niet altijd even leuk, maar wel de pauzes en het kamperen. Ik werk sinds 1986 in de geestelijke gezondheidszorg. Eerst bij een GGZ instelling en later in de verslavingszorg. Tijdens het wandelen zie je nog meer dan met fietsen. Het gaat alleen minder snel, maar in de herinnering blijft bijvoorbeeld de kampeerplek wel veel meer hangen. Zeker als het wild kamperen is. 

Overzicht van de 46 landen die we wereldwijd hebben bezocht